• Zbierka pre útulok - Gyűjtés a kutyamenhelynek

          • “Spravme krajšie Vianoce!”,to bola naša výzva pre zbierku pre útulok OZ Pomoc psíkom na východnom Slovensku vo Veľkých Kapušanoch. Vďaka našim žiakom a zamestnancom sa podarilo splniť našu výzvu a dňa 19.12.2022 mohla naša škola v spolupráci s členmi Školského parlamentu odovzdať všetky príspevky. Zo srdca ďakujeme za všetky dary!

             

            „Tegyük szebbé a Karácsonyt!” – e felhívással gyűjtést szerveztünk a kelet Szlovákia Nagykaposi kutya menhely számára. Az iskola diákjai és alkalmazottai erre a felhívásra reagáltak és így 2022. 12. 19-én az Iskola Parlament tagjai átadták az összegyűjtött hozzájárulásokat. Minden ajándékért hálás köszönet!

          • Návšteva Profesionálov Ozbrojených síl SR - A Szlovák Fegyveres Erők képviselői látogatása

          • Dňa 14.12.20222 nás navštívili Profesionáli z Ozbrojených síl SR aby priblížili nám ich poslanie, misiu a prácu. Poskytli nám informácie o možnostiach a podmienkach prihlásiť sa do radov Ozbrojených síl ako aj o štúdiu na vysokej škole.

            2022.12.14-én meglátogattak bennünket a Szlovák Fegyveres Erők képviselői, hogy megismertessék velünk küldetésük, missziójuk célját és a hivatásos katonák munkáját. Információkat adtak arról, hogy hogyan lehet a fegyveres erők soraiba bekerülni, illetve tájékoztattak bennünket a főiskolán való továbbtanulási lehetőségekről.

          • Odborný výcvik pre žiakov externého diaľkového štúdia

          • Odborný výcvik pre žiakov externého diaľkového štúdia v učebnom odbore kuchár na tému: Bezmäsité jedlá Bryndzové strapačky.

             

            Szakgyakorlat a távutas képzésben résztvevő diákok számára a szakács szakmában. A téma: Húsmentes ételek, Brindzás galuska.

          • Krabičková akcia - Cipősdoboz Akció

          • Stali sa z nás krabičkári! Žiaci našej školy pod vedením pani učiteľky PhDr. Bálintovej sa zapojili do V. ročníka Krabíčkovej Akcie na Slovensku. Krabičky od topánok plné prekvapení sú určené deťom v núdzi a majú spríjemniť ich Vianoce. Ďakujeme žiakom a pedagógom školy (RNDr. Silvii Šimkovej, Kataríne Százvaiovej, MSc. a Andrei Bendžurovej, MSc.), že svojimi darmi prispeli k príprave krabičiek.

            Mi is dobozolók lettünk! Iskolánk tanulói Bálint tanárnő vezetésével bekapcsolódtak az V. Felvidéki Cipősdoboz Akcióba. A meglepetésekkel teli cipősdobozok hátrányos helyzetű gyerekek számára készültek, hogy szebbé tegyék a gyerekek Karácsonyát. Köszönjük tanulóinknak és pedagógusainknak (Šimko Szilvia, Százvai Katalin és Bendžura Andrea tanárnőknek), hogy adományaikkal hozzájárultak a dobozok elkészítéséhez.

          • Príprava jedál z darov mora a jahňaciny - Aregala Slovensko

          • Štvrtok 8.12.2022 bol netradičný pre žiakov z učebných odborov kuchár a čašník, servírka ako aj pre pedagógov našej školy. Našu školu navštívili v rámci odborného školenia skutoční odborníci: Marek Mrúz, Martin Repaský a Branislav Michalčík, poprední členovia združenia Aregala Slovensko - Kuchári bez hraníc, aby predviedli pre nás svoje majstrovstvo. Veľmi pekne ďakujeme za Vašu ochotu, trpezlivosť, entuziazmus a tešíme sa na ďalšie školenia a prezentácie.

          • Mikuláš - Mikulás 2022

          • Už aj u nás bol Mikuláš v zastúpení členmi Školského parlamentu.

            Nálunk is járt a Mikulás az Iskolai parlament képviseletében.
             

          • Boli sme v divadle - Színházban voltunk

          • Dňa 02.12.2022 sme navštívili Divadlo Thália v Košiciach, kde sme videli moderné spracovanie Shakespearovho diela „Sen noci svätojánskej”. Žiaci a pedagógovia našej školy (PhDr. Monika Bálintová, Mgr. Tomáš Tomori, Bc. Katarína Kováčová a Bc. Katarína Eszenyiová) mali možnosť spoznať neobyčajný príbeh neposedného škriatka Pukka a obyvateľov Atén. Ďakujeme za krásne predstavenie!

            2022. december 2-án ellátogattunk a kassai Thália színházba, ahol Shakespear „Szentivánéji álom” című művének modern feldolgozását néztük meg. Iskolánk tanulói és az őket kísérő pedagógusok (PhDr. Monika Bálintová, Mgr. Tomáš Tomori, Bc. Katarína Kováčová a Bc. Katarína Eszenyiová) megismerhették Pukk a nyughatatlan manó és Athén lakóinak rendhagyó történetét. Köszönjük az előadást!

          • Súťaž v kaštieli Sennyey - Biel

          • Bélyben működő Petőfi Sándor Intézet vetélkedőt rendezett középiskolás diákok részére 2022. november 16-án a bélyi Sennyey kastélyban, melyen iskolánkat Szatmári Klaudia, Porváz Erika és Lukáč Zsófia a II.N osztály tanulói képviselték. Bár a dobogóra nem kerültek fel a lányok, de gazdag könycsomagban és oklevélben részesültek.

             

            Inštitút Petőfiho Sándora v Bieli zorganizoval súťaž pre stredoškolákov dňa 16.11.2022 v kaštieli Sennyey. Našu školu reprezentovali Klaudia Szatmáriová, Erika Porvázová a Zsófia Lukáčová, žiačky II.N. triedy. Dievčatá síce nedostali medaily, ale boli ocenené bohatým darčekovým balíčkom a certifikátmi.

          • Petőfi vetélkedő

          • A II. N osztály három tanulója Szatmári Klaudia, Porváz Erika és Lukáč Zsófia képviselték iskolánkat a Csemadok által meghirdetett Petőfi Vetélkedő országos döntőjében. A döntőt a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetének székházában rendezték. A lányok, gazdag könyvjutalomban és oklevélben részesültek.

            Žiačky II.N triedy Klaudia Szatmáriová, Erika Porvazová a Zsófia Lukáčová reprezentovali našu školu na celoštátnom finále Petőfiho súťaže organizovanej Csemadokom. Finále sa konalo v sídle základnej organizácie Csemadoku v Nových Zámkoch. Dievčatá boli ocenené hodnotnými knihami a diplomami.

          • Školské kolo Olympiády ľudských práv

          • Dňa 30. novembra 2022 sa pod vedením RNDr. Šimkovej uskutočnilo školské kolo Olympiády ľudských práv, na ktorom sa zúčastnili žiaci II.A, III.A a II.N triedy. Súťažiaci vypracovali testové úlohy, ktoré boli zostavené v súlade s nosnou témou 25. ročníka OĽP – „Zápas za mier, demokraciu, ľudské práva pokračuje“. Víťazkou školského kola sa stala žiačka II.A triedy – Alexandra Lőrinczová. Na druhom mieste sa umiestnila Lucia Szilágyiová z III.A a tretie miesto získala Dominika Szilágyiová z II. A triedy. Všetkým riešiteľom OĽP blahoželáme a reprezentantke našej školy prajeme veľa úspechov na krajskom kole.

            2022. november 30-án Šimko tanárnő vezetésével megvalósult az Emberi Jogi Olimpia iskolai fordulója, amelyen részt vettek a II.A, III.A és a II.N osztály diákjai. A versenyzők tesztet dolgoztak ki, amelyek öszhangban voltak az Emberi Jogi Olimpia 25. évadának témájával – „Harc a békéért, demokráciáért, emberi jogokért folytatódik.“ Az iskolai forduló győztese a II.A osztály tanulója Lőrincz Alexandra lett. A második helyen Szilágyi Lucia – a III. A osztály tanulója helyezkedett el és a harmadik helyen Szilágyi Dominika – a II.A osztály diákja végzett. A résztvevőknek gratulálunk és iskolánk képviselőjének kívánunk sok sikert a kerületi versenyen.

          • Súťaž "v spracovaní informácií na počítači" - Verseny "a számítógépes információfeldolgozásban"

          • Dňa 10. novembra 2022 žiaci si našej školy overili rýchlosť a pohotovosť svojich prstov. V tento deň sa totiž uskutočnila súťaž v písaní na PC v kategórii začiatočník študenti IV. ročníkov. Súťaže sa zúčastnilo 5 žiakov. Písanie na počítači bolo realizované v programe ATF. Pri hodnotení výkonov sa zohľadňovala rýchlosť a presnosť písania. Súťaž zorganizovali učiteľky Andrea Bendžurová, MSc. a Katarína Százvaiová, MSc., a práce vyhodnotili PhDr. Monika Bálintová a PaedDr. Gabriela Szürösová. Podľa dosiahnutých výsledkov súťaž vyhrala žiačka Vivien Tirpáková z IV.A triedy. Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazke srdečne blahoželáme!

             

            2022. november 10-én iskolánk diákjai tesztelték ujjaik gyorsaságát és ügyességét. Ezen a napon számítógépes gépíróversenyt rendeztek a IV. osztályos tanulók számára kezdő kategóriában. A versenyen 5 diák vett részt. A számítógépes gépelés ATF programban történt. A teljesítmény értékelésénél figyelembe vették a gépelés sebességét és pontosságát. A versenyt Bendžura Andrea, MSc. és Százvai Katalin, MSc. rendezték a munkákat pedig PhDr. Monika Bálintová és PaedDr. Gabriela Szürösová értékelték. Az eredmények szerint a versenyt a IV.A osztályos Vivien Tirpák nyerte. Köszönjük minden versenyzőnek a részvételt és gratulálunk a nyertesnek!

             

             

          • Futball

          • Priateľský futbalový turnaj žiakov našej školy - Baráti futball mérkőzés az iskola diákjai közott