• Olympiáda ľudských práv - Emberi Jogi Olimpia

          • Dňa 22. novembra 2023 sa pod vedením RNDr. Šimkovej uskutočnilo školské kolo Olympiády ľudských práv, na ktorom sa zúčastnili žiaci III.A, III.B a IV.A triedy.  Súťažiaci vypracovali testové úlohy, ktoré boli zostavené v súlade s nosnou témou  26. ročníka OĽP – „ĽUDSKÉ PRÁVA : HRÁDZA PROTI NENÁVISTI“.  Víťazkou školského kola sa stala žiačka IV.A triedy - Lucia Szilágyiová. Na druhom mieste sa umiestnila Dominika Szilágyiová z III.A  a tretie miesto získala Vanessa Vajová zo IV.A triedy.   

                     Všetkým riešiteľom OĽP blahoželáme a reprezentantke našej školy prajeme veľa úspechov na krajskom kole. 

                                

                       2023. november 22-én Šimko tanárnő vezetésével megvalósult az Emberi Jogi Olimpia iskolai fordulója, amelyen részt vettek a  III.A, III.B és a IV. A osztály diákjai. A versenyzők  tesztet dolgoztak ki, amely öszhangban volt az Emberi Jogi Olimpia 26. évadának témájával – „EMBERI JOGOK: GÁT A GYŰLÖLET ELLEN “.  Az iskolai forduló győztese a IV.A osztály diákja  - Szilágyi Lucia lett. A második helyen Szilágyi Dominika  – a III. A osztály tanulója helyezkedett el és a harmadik helyen Vanessa Vajová  – a IV.A osztály diákja végzett.

                        A résztvevőknek gratulálunk és iskolánk képviselőjének  kívánunk sok sikert a kerületi versenyen.

          • Ozbrojené sily SR - prezentácia

          • Dňa 15.11.20223 nás navštívili Profesionáli z Ozbrojených síl SR aby priblížili nám ich poslanie, misiu a prácu. Poskytli nám informácie o možnostiach a podmienkach prihlásiť sa do radov Ozbrojených síl ako aj o štúdiu na vysokej škole.

            2023.11.15-én meglátogattak bennünket a Szlovák Fegyveres Erők képviselői, hogy megismertessék velünk küldetésük, missziójuk célját és a hivatásos katonák munkáját. Információkat adtak arról, hogy hogyan lehet a fegyveres erők soraiba bekerülni, illetve tájékoztattak bennünket a főiskolán való továbbtanulási lehetőségekről.

             

          • Olympiáda z anglického jazyka - Angol nyelvi olimpiász

          • Dňa 21.11.2022 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku.

            Súťaž, do ktorej sa zapojilo osem  žiakov, pozostávala z dvoch častí. V písomnej časti súťažiaci žiaci riešili úlohy na počúvanie, porozumenie textu a gramatické úlohy. V ústnej časti museli svoje vedomosti preukázať opisom obrázkov a vytvorením dialógu. Na prvom mieste umiestnila Dominika  Szilágyiová z III. A triedy,  na druhom mieste skončila Lucia Szilágyiová zo IV. A triedy a tretie miesto obsadila Dominika Takácsová z III. A triedy. Dominika Szilágyiová bude reprezentovať našu školu v okresnom kole.

            Súťažiacim žiakom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole!

             

             

            2022. november 21-én megrendezésre került az angol olimpiász iskolai fordulója. A verseny, amelyen nyolc tanuló vett részt, két részből állt. Az írásbeli részben hallgatási feladatot, szövegértést és nyelvtani feladatokat oldottak meg a versenyző diákok. A szóbeli részben képleírásban és párbeszéd alkotásban kellett bizonyítaniuk a tudásukat. Az iskolai forduló első helyezettje  Szilágyi Dominika  III. A  osztályos tanuló lett, a második helyen Szilágyi Lucia  IV. A  osztályos  tanuló végzett és a harmadik helyet Takács Dominika  III. A osztályos tanuló szerezte meg. A járási fordulón az iskolánkat  Szilágyi Dominika képviseli.

            A versenyző diákoknak gratulálunk és sok sikert kívánunk a járási fordulón!